Oranje Onder 19 maakt zich op voor de Eliteronde

Geschreven door Redactie

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder de 19 jaar speelt op zaterdag 4 en dinsdag 7 juni in eigen land het kwalificatietoernooi voor het EK in Slowakije.

In deze zogenoemde UEFA U19 Elite Round speelt het team van KNVB-coach Bert Konterman tegen Noorwegen, Servië en Oekraïne. Het finaletoernooi dat moet gaan bepalen of Oranje zich kwalificeert, is eerder uitgesteld van eind maart naar begin juni. Dit, vanwege de deelname van Oekraïne onder 19 jaar in de poule. Door de oorlog in eigen land was dat elftal eind maart niet in staat om af te reizen naar Nederland. Uiterlijk dinsdag 7 juni is bekend of Oranje O19 zich plaatst voor de eindronde in Slowakije.

De definitieve selectie:
Rio Hillen (Ajax), Ernest Poku (AZ), Jafar Bynoe (Bologna FC 1909), Devin Haen (De Graafschap), Julius Dirksen (FC Emmen), Mees Rijks (FC Utrecht), Lennard Hartjes (Feyenoord), Mimeirhel Benita (Feyenoord), Dani van den Heuvel (Leeds United), Robin Roefs (N.E.C.), Noah Ohio (FK Austria Wien), Bayron Strijdonck (Juventus), Gabi Caschili (PEC Zwolle), Aron van Lare (PSV), Iggy Houben (PSV), Jenson Seelt (PSV), Livano Comenencia (PSV), Mohammed Nasoh (PSV), Mylian Jiminez (PSV), Timo Zaal (SC Heerenveen), Justin Hubner (Wolverhampton Wanderes).

Programma Eliteronde voor kwalificatie EK

Zaterdag 4 juni 2022; 16.00 uur – Sportpark Varkenoord, Rotterdam:

Nederland - Noorwegen

Dinsdag 7 juni 2022; 19.00 uur – Sportpark Varkenoord, Rotterdam:

Oekraïne – Nederland

EK in Slowakije

Aan het EK 2022 in Slowakije doen in totaal acht landen mee. Oranje is ingedeeld als mogelijke deelnemer in Groep B met groepswedstrijden op 19, 22 en 25 juni. De wedstrijden van Groep B vinden plaats in de Slowaakse steden Banská Bystrica en Žiar nad Hronom.  In Groep A zijn Roemenië, Italië, Frankrijk en gastland Slowakije ingedeeld. De halve finale is op 28 juni en de EK-finale staat voor 1 juli op de planning. Ook staat er tijdens dit toernooi een WK-ticket op het spel. De vier halvefinalisten in Slowakije plaatsen zich voor het WK 2023 in Indonesië.


Onze Ambassadeurs