Vernieuwde Wandel4daagse Alkmaar flink verduurzaamd

Alkmaar en omgeving staat van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni in het teken van de vernieuwde Wandel4daagse Alkmaar.

Samen met partners heeft organisator Le Champion dit jaar veel duurzame ontwikkelingen doorgevoerd. Ten opzichte van voorgaande edities is er bijvoorbeeld 50% minder transport nodig om de Wandel4daagse Alkmaar te organiseren. De provincie Noord-Holland sponsort het evenement.

Het jaarlijks terugkerende wandelevenement van Le Champion kent haar 14e editie en start dit jaar voor het eerst dagelijks bij de Grote Kerk Alkmaar. Wandelaars kunnen 4 of 2 dagen wandelen en genieten van vernieuwde routes over 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 kilometer.

Minder afval

De Wandel4daagse Alkmaar is sinds 2007 uitgegroeid tot een wandelfestijn van formaat en heeft dit jaar ook weer stappen vooruit gezet. Naast de nieuwe routes en nieuwe start- en finishlocatie is het evenement verduurzaamd. De provincie Noord-Holland maakt als sponsor de Wandel4daagse Alkmaar mogelijk en stimuleert verduurzaming. Dankzij deze samenwerking heeft de organisatie onder andere een speciale Le Champion app verder kunnen ontwikkelen om zo het drukwerk te reduceren. Het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik wordt geminimaliseerd en de scheiding van afvalstromen wordt deze editie naar een nog hoger niveau gebracht.

Ilse Zaal, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland: “Samen wandelen en de regio ontdekken dat kan tijdens de Wandel4daagse. En door de verschillende afstanden kan iedereen meewandelen! De organisatie blijft zich inzetten om het evenement nog mooier en duurzamer te maken. Een goede bereikbaarheid is belangrijk. Daar heeft iedereen profijt van. De wandelaars en de omgeving.”

Onze Ambassadeurs