144.000 bomen geplant in Noord-Holland

Geschreven door Redactie
144.000 bomen geplant in Noord-Holland

Noord-Holland heeft er afgelopen winter 144.000 bomen en struiken bij gekregen, dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers die deze hebben verplant.

Zij deden mee aan 1 van de 127 acties van Meer Bomen Nu die de provincie financieel steunde. Daarbij verzamelden vrijwilligers jonge bomen, struiken en stekken op plekken waar ze ongewenst zijn, om ze vervolgens te planten op plekken waar ze kans hebben volwassen te worden.

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap): “Deze actie is een enorm succes. Het doel was 100.000 bomen, maar daar is ruim overheen gegaan. Meer Bomen Nu krijgt duizenden mensen op de been te krijgen om de natuur een hand te helpen. Ze leveren op een orginele manier een grote bijdrage aan het herstel van de natuur. We hebben daarom besloten om de organisatie ook de komende jaren financieel te steunen. We koesteren dit soort ideeën.”

Onze Ambassadeurs