Gewijzigd ticketbeleid WijLand Festival

Geschreven door Redactie

De vijfde editie van het Wijland festival zal toch gratis toegankelijk zijn.

Hiertoe is besloten vanwege vanwege vele vragen en opmerkingen van bezoekers van voorgaande edities.

Tegemoet komen aan

"We hoorden en lazen dat veel van onze vaste bezoekers het jammer vonden dat ze niet meer gratis het festival in- en uit konden lopen”, aldus John Hagel, producent van het festival. "Dit zagen we onder andere ook terug in de verkoop van de dagkaarten. En alhoewel het financieel na de twee voorbije coronajaren niet gemakkelijk is, hebben we toch gemeend tegemoet te moeten komen aan de vragen die er leven." Zo kunnen bezoekers dus toch gratis het festivalterrein op en genieten van gratis muziekoptredens in de Operatent. Voor een aantal andere voorstellingen en optredens, die niet in de Operatent plaatsvinden, betaal je net als voorgaande edities bij de ingang van de speellocatie entree in de vorm van consumptiemuntjes.

Wat als je al tickets hebt?

Reeds gekochte tickets geven recht op volledig gratis toegang tot alle voorstellingen op het hele terrein. Daarnaast ontvangen deze tickethouders een gratis duurzaam glas voor hun drankjes en 10 consumptiemuntjes per dagticket en 20 per weekendpas. Het is daarom dus ook nog steeds mogelijk om dag- of weekendtickets te bestellen.

Beter ten halve gekeerd

De verkoop van dagtickets viel door verschillende oorzaken tegen. “Wekelijks lees je in de krant over tegenvallende bezoekerscijfers in theaters en schouwburgen, mensen reserveren minder, zijn nog beducht of zijn druk met het inhalen van afgelaste voorstellingen. Allemaal redenen om pas op het laatste moment te besluiten een ticket te kopen. Omdat de publieksinkomsten een groot deel van de begroting uitmaken is het voor de stichting te risicovol om tot het laatste moment te wachten”, aldus Hagel. “Daarnaast komen we met deze oplossing de bezoekers met een smalle beurs tegemoet en hopen we zo meer mensen te mogen verwelkomen.”

Uniek programma in unieke setting

Ook dit jaar presenteren we veel voorstellingen. Verdeeld over het hele weekend zijn dit meer dan 200 in totaal. Het aanbod aan optredens is zeer gevarieerd en uniek. Het gaat van kleinschalige vertelvoorstellingen en straattheater tot grote internationale circustheatervoorstellingen. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer veel muziekoptredens van groepen uit binnen- en buitenland.

"We proberen ieder jaar weer iets completer en unieker te zijn in ons aanbod. En net als voorgaande jaren besteden we daarbij ook weer veel aandacht aan de aankleding van het festival. Het unieke decor van het Wisentbos en de vijverpartij, in combinatie met de aankleding, zorgt voor een magische sfeer. We nodigen een ieder dan ook van harte uit een kijkje te komen nemen op het festival”, besluit Hagel.

Het volledige programma en alle informatie is ook terug te vinden via de website : www.wijland.org. Via deze site zijn ook de dagtickets en weekendpassen te koop.


Onze Ambassadeurs