Zo gaat de airco in je auto net wat langer mee

Geschreven door Redactie
Zo gaat de airco in je auto net wat langer mee

Als het buiten bloedheet is is er niks lekkerders dan de airco in je auto. Met de volgende tips gaat je airco nog langer mee zonder onderhoud.

Doe eerst je ramen open.

Het is natuurlijk harstikke makkelijk om meteen je airco aan te zetten als je in de auto stapt. Maar door eerst de raampjes open te draaien hoeft je airco minder hard te draaien en dat scheelt brandstof.

Gebruik de stand ‘automatisch’.

Als je een wat modernere auto rijdt waarbij je de optie ‘automatisch’ kunt kiezen, doe dat dan vooral. Je auto regelt dan zelf hoe hard je airco moet blazen om op een bepaalde temperatuur te komen. En je raadt het al, dat scheelt je uiteindelijk weer benzine en je airco gaat langer mee.

Schakel je airco op tijd uit.

10 minuten voordat je aankomt bij je bestemming bent kan je de airco het beste helemaal uitzetten. Zo voorkom je aangroei van bacteriën en schimmels. Als je de airco eerder uit zet, kan de condens verdampen en geef je bacteriën en schimmels geen kans.

Laat je verdamper vroegtijdig reiniger.


Het beste is om je verdamper elk jaar te laten reinigen. En bijkomend voordeel is dat je niet alleen bacteriën zo buiten de deur zet, maar je airco gaat ook langer meegaat.