Wil jij ook OV-ambassadeur worden?

Geschreven door Redactie

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is.

En aan mensen met vragen over specifieke vragen over het gebruik van het openbaar vervoer. Vragen over de OV-chipkaart komen veel voor en ook over het uitstippelen van een reis en het reizen met korting wordt veel gevraagd. Mensen kunnen uitleg krijgen over de kaartautomaat, een routeplanner en het in-en uitchecken.

OV-ambassadeurs zijn er voor deze en andere vragen en maken hiermee de mensen wegwijs in het reizen met het openbaar vervoer. De OV-ambassadeurs zijn werkzaam in de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! Samen met de alleraardigste OV-ambassadeur de informatie die ik had opgezocht doorgelopen. Marjan, 70 jaar
Naast informatieve activiteiten in groepsverband of individueel, kunnen mensen ook ervaren hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen. Dit door in kleine groepen samen met een OV-ambassadeur daadwerkelijk te reizen en uitgebreid op het station te zien waar de informatie te vinden is en hoe een kaartautomaat werkt.
Ongeveer 40 OV-ambassadeurs werken in kleine regioteams met verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden samen met de projectmedewerkers vorm gegeven.

Als OV-ambassadeur krijgt u training, ondersteuning en begeleiding. We organiseren terugkomdagen waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar u op de hoogte wordt gehouden van  recente ontwikkelingen.

Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Mogen ze je als nieuwe collega begroeten?

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of stel jouw vraag via telefoonnummer 038 – 45 40 130.


Onze Ambassadeurs