17 juli is het tattoo dag

Geschreven door Redactie
17 juli is het tattoo dag

Tattoo Day op 17 juli erkent de geschiedenis, cultuur en kunstenaars die zich toeleggen op het permanent op de huid etsen van inkt. De dag is misschien wel de datum om die inkt te krijgen die je hebt overwogen.

Bewijs dat mensen hun lichaam markeren met permanente ontwerpen, bestaat al duizenden jaren. Egyptische en ijsmummies onthullen verschillende vormen van religieuze en statussymbolen.

Het woord 'tatoeage' is afgeleid van de Polynesische taal voor tatau, wat 'tikken of markeren' betekent. Over de hele wereld variëren de culturen rond tatoeëren, en sommige zijn in de loop van de tijd weinig veranderd. In de Verenigde Staten brachten zeelieden tatoeages naar de kusten van hun eilandexploitaties.

Geïnkt worden blijft groeien naarmate technologie en acceptatie toenemen. Hoewel leeftijd, geslacht, religie en klasse ooit de getatoeëerde van de niet-getatoeëerde scheidden, komen die barrières minder vaak voor dan vroeger. De redenen waarom we onder de naald gaan, verschillen ook. Een tatoeage kan een belangrijke gebeurtenis vertegenwoordigen of een intens persoonlijke betekenis hebben. Sommige mensen krijgen echter tatoeages in een opwelling. Anderen geven echter toe dat de behoefte aan een nieuwe tatoeage een verslaving is.