Je huid verzorgen na het zonnen

Geschreven door Redactie
Je huid verzorgen na het zonnen

Of je nu onder de zon of onder de zonnebank bruint, je wordt blootgesteld aan ultraviolette straling, die schadelijk is voor de huid. Je moet je huid dus goed verzorgen, zowel na het zonnen als daarvoor. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen na het zonnen om de beste en veiligste bruine kleur te krijgen.

1. Hydrateren

Drink wat water direct nadat je bruin bent (of je nu in de zon of onder de zonnebank hebt gezeten). Bruinen kan leiden tot uitdroging van je huid, waardoor je je dorstig, licht in het hoofd en droog voelt. Dus neem een flesje water mee naar het strand of de zonnestudio en drink het op als je klaar bent.

2. Niet douchen

Bruinings-experts raden aan om na het zonnen minstens enkele uren te wachten met douchen om de oliën in de huid te behouden. Probeer minimaal vier uur te wachten.

3. Gebruik after-sun

Het gebruik van een hydraterende en voedende after sun helpt ook om je bruine kleur te verlengen en vervelling te voorkomen. Breng je after sun elke dag na het douchen aan om de levensduur van je gouden gloed te verlengen en je huid er gezond, glad en levendig uit te laten zien en te voelen.