Circulaire economie: Nu is het tijd voor actie

Geschreven door Redactie
Circulaire economie: Nu is het tijd  voor actie

MIPACHA maakt schoenen die gemaakt zijn met origineel design & textiel uit Peru, respect voor planeet en mensen en de schoenen zijn handgemaakt door lokale ambachtslieden met toewijding aan kwaliteit.

In 2012 begon MIPACHA met het maken van duurzame producten en revolutioneerde het schoeisel met de meest opwindende sneakers die de wereld ooit had gezien. MIPACHA werd opgericht in Cuzco, het hart van Peru. Hun hoogwaardige, duurzame schoenen zijn handgemaakt en geïnspireerd op de prachtig aangelegde en levendige cultuur van Peru. Ze veranderden de sneakercultuur en stijl voor altijd met hun kleurrijke, ethisch geproduceerde sneakers. Meer dan 250.000 paar sneakers zijn verzonden naar trouwe klanten in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Materialen worden lokaal ingekocht of ontwikkeld om een hoog niveau van duurzaamheid te bereiken. Met elke ademhaling die we nemen, elke druppel die we drinken, zijn we verbonden met de oceaan. Onze planeet is afhankelijk van de vitaliteit van de oceaan om deze te ondersteunen en in stand te houden. Maar onze oceaan wordt geconfronteerd met grote bedreigingen: wereldwijde klimaatverandering, vervuiling, vernietiging van leefgebieden, invasieve soorten en een dramatische afname van de oceaanvisbestanden.

De concepten van MICPACHA zijn fabrieken die efficiënt omgaan met materialen en processen, waardoor afval en CO2-voetafdruk aanzienlijk worden verminderd. Ze maken ook gebruik van blockchain-technologie voor hun gerecyclede materialen om de bron en authenticiteit te garanderen, zoals in de erfgenaam “Oceano” -collectie, die is gemaakt van gerecycled oceaanplastic.

Het upcyclingproces is een reis waarbij de PET-flessen uit de oceaan worden opgehaald, 30% van de oceaan, 70% uit kustgebieden, waarna de PET-flessen worden schoongemaakt, geplet en omgezet in plastic pellets. Van deze korrels worden vezels gemaakt waaruit garen wordt gesponnen. Dit hoogwaardige garen wordt gebruikt om een sterk en ademend canvas te weven. Het zware canvas wordt gebruikt om de Oceano-sneakers te maken. MIPACHA maakt ook een opwindende reeks veganistische sneakers en zal duurzame producten, verpakkingen en logistieke concepten blijven ontwikkelen.

Hun faciliteiten hebben veilige werkomstandigheden en hun werknemers in Peru profiteren van een ziektekostenverzekering, zwangerschapsverlof, verlof en een pensioenstelsel. Een microkredietsysteem voor werknemers stelt hen in staat hun levensomstandigheden te verbeteren.

Indien mogelijk kopen ze lokaal in en betalen ze eerlijke prijzen voor producten en diensten. Ze leveren ook apparatuur en trainingsprogramma’s aan mensen om vaardigheden te verbeteren, extra inkomsten en betere kansen voor lokale gemeenschappen te bieden.

Hun belofte: we zullen geen kosten besparen door goedkopere, inferieure materialen in te kopen of over te stappen op goedkopere productiefaciliteiten ten koste van onze productkwaliteit, duurzaamheid en de arbeidsomstandigheden van werknemers.