Lekker aan de bbq met het warme weer

Geschreven door Redactie

Wat is er nu lekkerder dan een lekker stuk vlees grillen boven de kolen? Een goede barbecue, een overvloed aan vlees, je vrienden en verse biertjes. Daar word je toch gelukkig van?

Lekker gegrild vlees begint natuurlijk met een goede barbecue. Maar het ligt ook aan een heleboel andere dingen die erbij komen kijken. Er zijn een aantal valkuilen waar je voor moet oppassen. Door met veel liefde aan de slag te gaan, behaal je het beste resultaat. Deze barbecue tips en trucs helpen je verder. 

1. Het vlees

Het is belangrijk om het vlees op kamertemperatuur te brengen. Dit zorgt ervoor dat het dikke gedeelte van het vlees sneller gaar wordt.

2. Ruimte

Divers vlees en vis hebben verschillende tijden nodig om gaar te worden. Dit is best lastig om allemaal in de gaten te houden zonder dat het verbrandt. Het is beter als je niet te veel op de barbecue legt.

3. Rooster ontsmetten

Hou een halve citroen bij de hand, hiermee kan je af en toe het rooster ontsmetten. Zo voorkom je dat het vlees naar vis smaakt en omgekeerd.

4. Bak met het deksel dicht

Nog een belangrijk onderdeel is het element warmte. Een dicht deksel zorgt ervoor dat de warmtecirculatie constant blijft.

5. Niet snel omkeren.

Keer het vlees en de vis niet te snel om. Elk soort vlees heeft een richtlijn voor hoe lang het gebakken moet worden. Gebruik een vleesthermometer. Zo ben je echt zeker van je zaak.

6. Gebruik een vleestang

We raden je aan om een vleestang te gebruiken. Zo blijven de sappen in het vlees bewaard. Als je er met een vork in prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog.

Wanneer je deze 6 tips gebruikt, ga je van beginner tot barbecue-expert in een mum van tijd. Verdiep je in deze technieken en verwen je gasten met lekker eten.

Tip: Hou het koel!

Warme dag? Koel je drinken in een ruime emmer gevuld met ijsblokjes en vriesblokken. Ijsblokjes zijn in de supermarkt verkrijgbaar per kilo. Wil je luxe ijsblokjes? Vries dan zelf water in met eetbare bloemen! Dit zorgt voor een supermooi en luxe effect.
Onze Ambassadeurs