Augustus fruitstukken die bij de maand passen

Geschreven door Redactie
Augustus fruitstukken die bij de maand passen

Het seizoensfruit van deze maand.

Bijna alle groenten en fruit zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de winkel. Maar sommige fruitstukken zijn gekoppeld aan bepaalde maanden. Dit heeft weer te maken met wanneer ze het beste groeien en wanneer de oogst is. Ook heeft het weer van de seizoenen veel invloed op de oogst. Elke maand heeft zijn eigen fruit en dit wordt bepaald door welke vrucht het meeste groeit in die maand.

Welk fruit past er het beste bij de maand augustus.

Het seizoensfruit verschilt per jaar omdat de weersomstandigheden in dat seizoen ook effect hebben op de oogst. Als we bijvoorbeeld een koude zomer hebben gehad, dan is er ander fruit dan bij een warme zomer. Het is dus niet exact te zeggen welk stuk fruit op welk moment het beste groeit.

Deze zomer in de maand augustus kan je genieten van heerlijk seizoensfruit. De fruit stukken voor deze maand zijn: Aardbei, abrikoos, appel, braam, druif, framboos, kers, meloen, nectarine, peer, perzik, pruim, vijg en zwarte bes. Geniet deze maand van deze heerlijke stukken fruit of maak er wat lekkers van.
Onze Ambassadeurs