Hoe staat het met de ontwikkeling Europaweg?

Geschreven door Roan Tooms

In één jaar tijd is er veel gebeurd in de Europaweg-zone: een nieuwe bioscoop,

het nieuwe Californiëgebouw bij het winkelcentrum en de bouw van Elements in Schalkwijk Midden. Meer over de nieuwste ontwikkelingen? Lees het Europaweg-journaal.

Haarlem is een populaire stad om te wonen. Daarom wil de gemeente 10.000 nieuwe woningen bouwen in Haarlem, waarvan 3.800 in en om de Europaweg. Goed nieuws voor iedereen die in Haarlem wil (blijven) wonen. Er gaat veel veranderen.

Het deel van Schalkwijk in en om de Europaweg biedt veel ruimte voor de bouw van de nieuwe woningen in een aantrekkelijke omgeving. Het is een kans om het gebied te verbeteren. Nu staan er veel lege kantoorgebouwen en parkeerterreinen die niet worden gebruikt. Architecten hebben goed nagedacht over manieren om al dit beton en asfalt te veranderen in een groen gebied waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren.

Veranderingen in volle gang

Vooral in Centrum Schalkwijk gaat het snel. Woongebouw Californië en de winkelpanden op de begane grond worden dit najaar in gebruik genomen. De voorbereidingen voor de andere bouwprojecten zijn ondertussen in volle gang. Ook Schalkwijk Midden transformeert van kantoor- naar woongebied met groen en horeca. En er zijn plannen voor drie wooncomplexen aan de kop van de Europaweg rondom een nieuw OV-knooppunt. In oktober neemt de gemeente een besluit over hoe het knooppunt er gblobaal uit gaat zien en waar het precies komt te liggen.

Onze Ambassadeurs