De snelste achtbanen ter Wereld

Geschreven door Redactie
De snelste achtbanen ter Wereld

Top Thrill Dragster – 190 km/uur


Pretpark: Cedar Point, Land: USA

 Top Thrill Dragster opende in mei 2003 en was de eerste achtbaan die de barrière van 120 meter doorbrak. Slechts 800 meter lang en 17 seconden rijtijd, maar net zo spannend, aan het einde van de afdaling bereik je een snelheid van 190 km/u!Kingda Ka – 206 km/uur


Pretpark: Six Flags Great Adventure, Land: USA

Six Flags Great Adventure is gevestigd in Jackson, New Jersey en heeft 50 attracties, waarvan 12 achtbanen. De meest spectaculaire is "Kingda", de op één na snelste achtbaan ter wereld. Jindajia is geopend in mei 2005, met een maximale hoogte van 139 meter en een maximale val van 127 meter en is momenteel de hoogste achtbaan ter wereld. 'Kingda Ka' bereikte tijdens de eerste afdaling een snelheid van 206 km/uur.Formula Rossa – 240 km/uur


Pretpark: Ferrari World, Land: Abu Dhabi

Ferrari World bevindt zich op Yas Island in Abu Dhabi en is 's werelds grootste indoorpretpark. Als het thema van het park "Ferrari" is, dan moet je natuurlijk de snelste achtbaan ter wereld bouwen. Zoals we zeggen, heeft Formula Rossa een topsnelheid van 240 km/u! Je voelt je echt een Formule 1-koerier. Om hoge snelheden te bereiken, worden hydraulische systemen gebruikt die vergelijkbaar zijn met die voor het lanceren van vliegtuigen vanaf vliegdekschepen. Je lanceert in 5 seconden vanuit stilstand naar topsnelheid!Onze Ambassadeurs