Het is vandaag Slagroom dag!

Geschreven door Redactie
Het is vandaag Slagroom dag!

Misschien past het niet helemaal bij de goede voornemens, maar het is wel erg lekker.

Vandaag is het 5 januari en dat betekent dat het Slagroom dag is! Het klinkt misschien wat gek maar het is wel echt zo. Vandaag is dé dag om een heerlijke toef slagroom op je chocolademelk te doen. En op deze dag is het dan ook leuk om zelf slagroom te maken. Met dit recept maak jij Slagroom dag helemaal compleet.

Wat heb je nodig?

  • 200 milliliter room
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Zet de room koud. Hoe kouder de room is, hoe makkelijker het te kloppen is. Klop de slagroom meteen als je het uit de koelkast haalt en laat het niet eerst een tijd op het aanrecht staan. De schaal waar je de room in doet moet ook zo koud mogelijk zijn.
  2. Voeg suiker en zout toe. Maak de slagroom zoet met suiker naar je voorkeur. Een beetje zout haalt de rijke smaak van de room nog meer naar boven en geeft een lekker contrast met de suiker. Gebruik een lepel of vork om het mengsel goed te roeren.
  3. Klop de room. Gebruik een grote garde en klop de room in ronddraaiende beweging. Klop zo snel als je kunt om de lucht door het mengsel te verspreiden waardoor de consistentie van de room verandert van een zware vloeistof in een lichte, luchtige substantie. Tip: Gebruik een elektrische mixer, dan word je hand niet zo moe.
  4. Let op of zich pieken gaan vormen. De eerste verandering die je zult zien is dat de kloppers of je garde sporen beginnen achter te laten in de room, wat betekent dat de textuur steviger wordt. Blijf kloppen tot je pieken van room kunt optillen als je de kloppers of garde omhooghaalt.

Geniet ervan!