Zo slijp je een botte schaar heel gemakkelijk!

Geschreven door Redactie
Zo slijp je een botte schaar heel gemakkelijk!

Je kunt je schaar gemakkelijk zelf slijpen.

Met producten dat je waarschijnlijk in je keukenkastje hebt liggen. Heb je aluminiumfolie in huis? Dan heb je eigenlijk alles al gereed. Je kunt je schaar namelijk heel gemakkelijk slijpen met een stukje met aluminiumfolie.

Het is simpel: scheur een stuk van ongeveer 20 centimeter af en vouw dit meerdere keren dubbel zodat je een lange dikke strook folie krijgt. Vervolgens knip je dit stuk in de lengte door in dunne stroken. Knip ongeveer twintig keer en je schaar zal weer heerlijk werken!

Let op: zorg er wel voor dat je met de gehele lengte van de schaar knipt, en niet alleen met de voorkant van de schaar. Anders wordt alleen de voorkant van de schaar scherp. Dan zal de schaar dus nog steeds niet goed werken.

Schaar slijpen met schuurpapier

Heb je geen aluminiumfolie in huis? Geen zorgen, schuurpapier werkt net zo goed. Hiervoor moet je simpelweg een velletje schuurpapier ook een stuk of twintig keer door te knippen. Dezelfde stappen als met de aluminiumfolie dus!