Deze rommel in jouw huis valt het meeste op bij je gasten

Deze rommel in jouw huis valt het meeste op bij je gasten

Als we bezoek hebben, willen we het liefst alles spik en span hebben in huis. Soms lukt dat niet helemaal en hoop je dat je gasten het niet opvalt. Maar deze drie dingen zien mensen vaak meteen.

Stapels papieren vallen erg op en zien er ook heel rommelig uit. Enveloppen, brieven, notitieboekjes, je hebt ze in alle vormen en maten. Vaak liggen deze ook nog op een opvallende plek zoals op de bureau. Hierdoor vallen ze nog meer op. Probeer deze daarom zo snel mogelijk op te bergen in mapjes of iets anders.

Vuile doekjes vallen ook erg op bij gasten. Dit kan de handdoek in je keuken zijn of vieze vaatdoekjes. Schone handdoeken zijn een stuk fijner en frisser. Hierdoor voelen gasten zich meer welkom.

Staat je gootsteen vol met vuile vaat? Of staat je ontbijtbordje nog op de eettafel? Niet zo uitnodigend. Was deze het liefst gelijk af of zet ze uit het zicht in de vaatwasser. Dit ziet er gelijk een stuk frisser uit.

Opruimen is dus helemaal niet zo'n verkeerd idee. Een rommelige woning schijnt namelijk heel ongezond te zijn. Genoeg redenen om dus even de moeite te doen om je woning schoon te maken.