Klanten AH doneren 5.000 kommen soep aan Voedselbank Haarlem

Geschreven door Redactie

In de afgelopen 4 maanden kreeg de Haarlemse voedselbank 5.000 kommen soep (1330 liter) van de sociale soepmaker Soupalicious.

Alle andere voedselbanken in Noord-Holland mogen meer dan 60.000 kommen soep uitdelen onder hun klanten.

De soepen zijn gedoneerd door klanten van 165 winkels van Albert Heijn in Noord-Holland. Sinds oktober vorig jaar verkoopt Soupalicious soepen via deze supermarktketen volgens het one-for-one principe: ‘1 kom voor jou is ook 1 kom voor de voedselbank bij jou in de buurt’.

De 5.000 kommen voor de Haarlemse voedselbank zijn gegenereerd door klanten van zeven Albert Heijns in Haarlem, Heemstede, Overveen en Bloemendaal. Haarlem doet het daarmee bovengemiddeld goed. Koploper qua donaties zijn de 65 Albert Heijns in Amsterdam die samen in totaal 40.000 kommen soep opleverden voor de hoofdstedelijke voedselbank. De totale verkoop in zevenhonderd AH-filialen verdeeld over het hele land leverde in de eerste vier maanden een kleine 200.000 kommen soep op voor meer dan honderd lokale voedselbanken.

Naast het doneren van soepen gaat Soupalicious ook voedselverspilling tegen. Alle soepen die aan de voedselbanken worden gedoneerd – inmiddels al meer dan 1.5 miljoen kommen - worden voor 100 procent bereid met geredde groenten van hoge kwaliteit. Het gaat hierbij om reststromen van de snijderij van Albert Heijn. Zo is inmiddels ruim 200.000 kilo gered van vernietiging.

Volgens Soupalicious-directeur Milco Aarts gaat het hier om een structurele donatie waar nog de nodige rek in zit. “Ín de eerste maanden hebben we van veel klanten complimenten gehad over de smaak en kwaliteit van onze soepen. Veel kopers wisten niet eens dat ze een cup doneerden met elke cup die ze kopen, maar dat vonden ze ook geweldig. De komende tijd gaan we hier ook zeker meer ruchtbaarheid aan geven: goed doen was nog nooit zo lekker!”

Onze Ambassadeurs