Struikelstenen Haarlem

Geschreven door Redactie
Struikelstenen Haarlem

Geef een bijdrage aan de stichting Struikelstenen Haarlem.

Struikelstenen komen van het Duitse woord “Stolpersteine”. Deze stenen waren het initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Struikelstenen zijn al in veel Europese steden te vinden. Het is een klein messing plaatje geplaatst op een betonnen steen met daar op de naam, geboorte datum en dag van overlijden van de joden daar woonde voor dat ze daar tijdens de tweede wereldoorlog zijn weg gedreven en zijn meegenomen.

Aangezien veel van deze mensen geen graf hebben is dit een manier om die mensen toch te herinneren en herdenken. Ook is dit een mooie manier om hun verhaal later door te vertellen aan de nieuwe generatie.

Als je deze actie wilt steunen kan je via de website www.struikelstenenhaarlem.nl geld overmaken naar deze stichting. Ook kan je als je meer informatie hebt over een Joodse Haarlemmer waarbij dit is overkomen tijdens de tweede wereld oorlog contact opnemen met de stichting of een steen aanvragen.

Het kost 150 euro om een struikelsteen te maken. Dus als jij deze stichting wilt helpen ga dan zeker naar een website en maak een bedrag over, zodat er meer van deze stenen gemaakt kunnen worden.