Op 5 februari is het Nutella Dag!

Geschreven door Redactie
Op 5 februari is het Nutella Dag!

Heerlijke hazelnoot chocoladepasta.

Op 5 februari is het Nutella Dag! Nutella is de beroemdste hazelnoot chocoladepasta die er is. De geschiedenis van Nutella is dat Pietro Ferrero een bakkerij had in Alba, een Italiaanse stad die bekend staat om de productie van hazelnoten. In 1946 verkocht hij de eerste 300 kg partij Pasta “Gianduja”. Oorspronkelijk verkocht als een massief blok, begon Ferrero in 1951 een romige versie te verkopen als “Supercrema gianduja”.

In 1963 vernieuwde Ferrero's zoon Michele Ferrero “Supercrema gianduja” met de bedoeling het in heel Europa op de markt te brengen. De samenstelling werd gewijzigd en het werd omgedoopt tot "Nutella". De eerste pot Nutella verliet de fabriek in Alba op 20 april 1964. Het product was meteen een succes en blijft enorm populair!