Stel kinderen op hun gemak met speelbeleving

Geschreven door Redactie
Stel kinderen op hun gemak met speelbeleving

Een bezoek aan de gezondheidszorg is voor kinderen vaak een saaie of zelfs vervelende aangelegenheid.

Ze raken verveeld tijdens het wachten of zijn gespannen voor de behandeling. Consequentie hiervan is dat anderen ook minder op hun gemak zijn en zo de hele praktijk te maken heeft met onnodige spanning.

Door passende speelbeleving en thematisering te organiseren voor de jongste bezoekers en patiënten creëer je een positieve en aangename sfeer voor iedereen. Door een speelconcept te plaatsen gaan kinderen en volwassenen met een meer gerust gevoel de behandeling of het consult in. Het bezoek verloopt prettiger, efficiënter en men houdt een positieve ervaring over aan het bezoek.

Als kinderen zich kunnen vermaken en zichzelf zijn, laat je zien dat je waarde hecht aan het welzijn van hen en hun ouders. Het is een extra stap in de dienstverlening, een blijk van gastvrijheid en zo een win-win situatie voor alle betrokkenen. Want niet alleen de bezoekers en patiënten zijn ermee geholpen, maar ook het personeel zal de voordelen ervaren!

Met een speelconcept kun je kinderen meenemen naar een ware fantasiewereld. Doe dit met thema’s als de preshistorie, kinderboerderij, ruimtevaart of laat je eigen fantasie de vrije loop. Het eigen designteam laat alles volledig aansluiten bij jouw wensen van een eigen idee tot realistische 3D-tekening. Wil je de kinderen écht onderdompelen in een fantasiewereld? Dan kunnen zij ook de vloeren, wanden en plafonds omtoveren tot het gewenste thema.

Naast de houten wandspellen en speelsystemen, ontwerpen ze ook interactieve speelsystemen. We hebben onze eigen game developers die avontuurlijke en uitdagende touchscreen spellen creëren die kinderen over de hele wereld aanspreken. Omdat ze de interactieve spellen zelf ontwikkelen, is het ook mogelijk om ze aan te passen naar jou wensen of je eigen huisstijl.

International Kids Concepts (IKC) bedenkt, ontwerpt en realiseert al meer dan 15 jaar speelconcepten die kinderen meenemen naar hun eigen fantasiewereld. Het is dan ook onze missie om iedere organisatie kindvriendelijker te maken, zodat kinderen zich welkom voelen en zo lang mogelijk kind  kunnen zijn.

Geïnteresseerd geraakt? Neem dan een kijkje op de website of laat je inspireren door hun portfolio.

Klik hier om een brochure te downloaden.