Heerlijk genieten van de buitenlucht

Geschreven door Redactie
Heerlijk genieten van de buitenlucht

Een picknick is een goed excuus om naar buiten te gaan en van de buitenlucht te genieten met heerlijk eten en snacks. 

Je hoeft niet op een luxe vakantie te gaan of een uitgebreid feest te plannen om weer contact te maken met familie en vrienden. Een eenvoudige picknick met een paar snacks en lichte gerechten is alles wat je nodig hebt om een geweldige tijd te hebben en bij te praten met dierbaren. Een picknick is een leuke en ontspannende manier om herinneringen op te bouwen en te genieten van de aanwezigheid van anderen.

Als je naar buiten gaat, is het alsof je lichaam automatisch stress loslaat. Iets met de openheid van de buitenlucht en de blauwe lucht geeft ons lichaam het signaal om diep adem te halen en te ontspannen. Als je de hele dag binnen opgesloten zit, heb je de neiging om je te concentreren op de eindeloze lijst met taken die je aan het eind van de dag gedaan moet hebben, in plaats van dankbaar te zijn voor elke dag.

Hier zijn een aantal tips voor jouw picknick.

1. Thuis eten bereiden

Bij een goed geplande picknick hoort een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je bij aankomst alleen het voedsel op jouw deken hoeft te leggen en op te eten! Door het eten voor je reis klaar te maken, is de kans veel groter dat je alleen meeneemt wat je nodig hebt.

2. Houd het licht

Er moet altijd iemand de picknick dragen, dus houdt het licht. Bij veel leuke picknickplaatsen moet je een beetje lopen om er te komen. Niemand wil worstelen met een zware mand of koelbox. Kies voor papieren borden en plastic bestek boven mooi servies om het gewicht laag te houden.

3 Vochtige doekjes en vuilniszakken

Natte doekjes zijn in deze situaties een voor de hand liggend pluspunt voor vieze handen en het afvegen van borden. Het is belangrijk dat je een vuilniszak meeneemt en al het afval dat je bij je hebt op de juiste manier weggooit.

4. Denk buiten de boterham

Denk niet alleen aan broodjes, want er zijn altijd lekkere alternatieven. Als je op zoek bent naar een geweldig alternatief, waarom maak je dan geen salade of pasta in een klein bakje? Of als je de picknick naar een hoger niveau wilt tillen, kan je ook een lichtgewicht fornuis meenemen. Zo kun je genieten van warm vers gekookt eten en drinken.

5. Neem iets mee om op te snijden

Als je thuis geen boterhammen, kaas, cake enzovoorts snijdt voordat je op reis gaat, zorg dan dat je een stevig oppervlak meeneemt om op te snijden. Hoewel papieren borden misschien licht zijn om te dragen, zijn ze niet echt een goede snijplank.
Onze Ambassadeurs