Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam

Geschreven door Redactie
Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam

De provincies Noord-Holland, Gelderland en Limburg varen voor het eerst mee met een provincieboot tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam 2022.

Op zaterdag 6 augustus varen de 3 provincies met een provincieboot vol verhalen van LHBTIQ+-inwoners door de grachten van Amsterdam. Met het thema ‘We have #storiestoshare’ vertellen LHBTIQ+’ers uit verschillende regio’s in Nederland op en rond de boot kort en krachtig hun verhaal. Op die manier geven de provincies “My Gender, My Pride” een gezicht.

De provincies Noord-Holland, Gelderland en Limburg vinden het belangrijk dat iedere inwoner zichzelf kan zijn. De provincies hebben een grote diversiteit aan inwoners met bijzondere verhalen en zijn daar enorm trots op. Door deel te nemen aan de Canal Parade van Pride Amsterdam willen ze de zichtbaarheid en acceptatie van LHBTIQ+’ers in de deelnemende provincies verbeteren.

#Storiestoshare

Voorafgaand aan de Canal Parade konden inwoners van de 3 provincies hun verhaal vertellen en verhalen van anderen zien en delen via de hashstag #storiestoshare. Er is ruimte voor positieve en negatieve verhalen; Pride heeft natuurlijk een feestelijk karakter, maar ook een serieuze boodschap. Iedereen moet zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn, zonder opgelegde norm van buitenaf.

De 120 mensen op de boot dragen een gekleurd T-shirt en bordje met daarop een quote uit hun eigen verhaal. Bezoekers kunnen uitgebreidere verhalen opzoeken op social media en hun eigen verhaal delen of reageren. Door LHBTIQ+-mensen hun eigen verhaal te laten delen, willen de provincies zorgen voor meer bewustzijn en de acceptatie vergroten. Gedeputeerden Ilse Zaal, Esther Rommel en Rosan Kocken uit Noord-Holland, Jan van der Meer uit Gelderland en Geert Gabriëls uit Limburg varen ook mee.