Birds of Paradise (strelitzia nicolai)

Geschreven door Redactie
Birds of Paradise (strelitzia nicolai)

Met enorme glanzende bladeren en weelderige jungle-vibes is de Birds of Paradise (strelitzia nicolai) een echte blikvanger wanneer hij binnenshuis wordt gebracht. 

Deze stijlvolle maar winterharde plant, genoemd naar zijn kleurrijke bloem die lijkt op een vliegende vogel, is perfect voor zowel beginners als experts. Lees verder voor eenvoudige tips over hoe je voor jouw plant kunt zorgen en jarenlang kunt genieten van groei.

Wat voor soort licht heeft de plant nodig?

Deze plant geeft de voorkeur aan helder indirect licht, maar kan in tegenstelling tot de meeste kamerplanten ook behoorlijk wat direct zonlicht aan. Pas wel op, want langdurige perioden van harde directe zon (denk aan zomermiddagzon) zullen de bladeren verbranden, tenzij de plant langzaam aan dergelijke omstandigheden wordt geacclimatiseerd.

Hoe de Paradijsvogel water te geven?

Water grondig als de bovengrond droog is, meestal een keer per week. Vermijd te veel water en houd er rekening mee dat je bewateringsschema tijdens de wintermaanden mogelijk minder vaak is. Om de luchtvochtigheid te verhogen, regelmatig nevelen of een luchtbevochtiger gebruiken.

Hoe snel groeit de Birds of Paradise?

In de juiste omstandigheden is deze plant een snelle groeier en kan ze binnenshuis wel 3 meter hoog worden! Omdat dit zulke snelle groeiers zijn, moet je in het voorjaar en de zomer eens in de twee weken bemesten of het hele jaar door bladvoeding geven.

Hoe zorg je voor een mooie en gezonde Birds of Paradise?

Zorg voor je plant en hij zal voor jou zorgen! Hieronder vind je een aantal eenvoudige tips om de plant in de loop van de tijd te blijven verzorgen en er het meeste uit te halen.

Je Birds of Paradise Snoeien.

Deze plant vindt het niet erg om af en toe gesnoeid te worden. Snijd met een schone schaar oudere of minder mooie stengels aan de basis af. Dit zorgt ervoor dat je plant meer energie heeft voor nieuwe groei!

Schoonmaak.

Grote bladeren betekent meer stof. Veeg elk blad af om een gezonde glans te onthullen, want dit helpt de plant om van meer licht te genieten. Maak bij het afstoffen van de bladeren gelijk gebruik van de gelegenheid om de onderkant van de bladeren te inspecteren op ongedierte.

Trimmen & Hervormen.

Heb je bladeren die perfect gezond zijn, maar een paar cosmetische beschadigingen hebben? Knip het blad eenvoudig af om zijn natuurlijke vorm te imiteren. Het kan ook zijn dat de bladeren van jouw plant af en toe splijten. Dit is volkomen natuurlijk en je kunt er niet veel aan doen.