Column - Ada Kaspersma: Zevende Chakra

Geschreven door Redactie
Column - Ada Kaspersma: Zevende Chakra

We zijn in de reeks chakra’s bij de laatste en bovenste aanbeland: het zevende chakra.

Je zevende chakra wordt ook wel je kruinchakra genoemd. Dit chakra ligt bij je kruin en straalt als een trechter naar boven, richting de kosmos. Het is de poort tot wijsheid uit het universum en de verbinding tussen jou en het grotere geheel.

Als jouw kruinchakra is geblokkeerd, voel je je eenzaam en doelloos. Functioneert jouw zevende chakra optimaal dan voel je je verbonden met het grotere geheel en ga je stralend door het leven. Mediteren helpt om dit chakra open te houden. Ook tijd doorbrengen in de natuur helpt hierbij. In stilte zijn, en jouw overtuigingen observeren is ook een mooie ingang om je kruinchakra te verruimen.

De kleur die bij deze chakra hoort is wit of paars/violet. De edelsteen die bij uitstek bij het kruinchakra past is amethist. Amethist werkt beschermend en zuiverend. Deze prachtige paarse steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken.

Essentiële oliën die het zevende chakra helpen in balans te brengen zijn lavendel en lemongrass/citroengras. Als jouw kruinchakra overactief is, kan dit leiden tot egoïstisch en dominant gedrag. Essentiële bloemenoliën zorgen voor een goed tegenwicht. Lavendel bijvoorbeeld is een heerlijke olie die bij een overactief kruinchakra kalmeert en gevoelens van stress vermindert.

Wanneer jouw kruinchakra juist inactief of geblokkeerd is, kun je het beste werken met essentiële citrusoliën. Lemongrass of citroengras heeft een frisse geur en helpt om angsten te verdrijven en jouw bewustzijn te vergroten.

Zowel de essentiële oliën als mooie losse stenen of sieraden van amethist zijn in mijn webshop: www.bebalancedbeads.nl te vinden.