Gordon Ramsay’s Hamburgerrecept

Geschreven door Redactie
Gordon Ramsay’s Hamburgerrecept

Gordon Ramsey kruidt zijn hamburgers met grof zeezout, grof gemalen peper en hij gebruikt ook knoflookpoeder. Terwijl de hamburgers bakken, kruidt hij de uien lichtjes met zout en peper, voegt een scheutje olijfolie toe en grilt de uien terwijl de broodjes roosteren. Kort gezegd hij maakt superlekkere hamburgers. Maar dit kan jij ook thuis! Met dit recept maak jij de lekkerste hamburgers volgens het recept van Gordan Ramsay. 

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt;
  • Briochebroodjes of hamburgerbroodjes;
  • 1 ei;
  • 4 plakjes Monterey Jack-kaas of cheddarkaas;
  • 1 grote ui, in dikke plakken gesneden;
  • 1 grote tomaat, in dikke plakken gesneden;
  • Botersla;
  • 118 milliliter Mayo en Dijon-mosterdmix;
  • Ongezouten boter.

Bereiding:

Meng 500 gram rundergehakt met wat ei. En bewaar deze 24 uur of korter in de koelkast; dit zorgt ervoor dat de burgers niet uit elkaar vallen als je ze grilt. Zorg ervoor dat de grill warm is voordat je de burgers op de grill legt. Kruid nu de burgers met zout en peper en voeg een beetje boter toe. Zorg ervoor dat de burgers op kamertemperatuur zijn voordat je ze grilt. Leg de burgers op de gril en begin met bakken. Het geheim is om de burgers zo min mogelijk te verplaatsen terwijl je ze bakt.

Begin met het bereiden van de hamburgerbroodjes terwijl de burgers aan het bakken zijn. Bestrooi de broodjes met peper en zout en bak ze aan beide kanten krokant op de grill met wat ongezouten boter. Kruid de dik gesneden uien met peper en zout, voeg wat ongezouten boter toe en leg de uien op de grill terwijl de broodjes en hamburgers bakken. Wanneer de burgers goed zijn gebakken doe je er plakjes kaas op en laat je de kaas smelten. Beleg de hamburgerbroodjes met wat mosterdmayo-mix, burgers met kaas, sla, tomaten en gegrilde uien. En smullen maar!