Ontdek de wereld van eerlijke chocolade

Geschreven door Redactie
Ontdek de wereld van eerlijke chocolade

Tony’s Chocolonely is een chocolademerk dat niet alleen heerlijke chocolade maakt, maar ook een missie heeft om chocolade 100% slaafvrij te maken. Dat is nog eens chocolade waar je met een goed gevoel van kunt genieten! Het verhaal achter Tony’s is net zo zoet als hun chocolade. In 2003 werden de oprichters, Teun van de Keuken, Maurice Dekkers en Roland Vos, geconfronteerd met het schokkende feit dat kinderarbeid en slavernij nog steeds bestonden in de chocolade-industrie. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?! Ze besloten om het heft in eigen handen te nemen en een chocolademerk op te richten dat staat voor eerlijke handel en slaafvrije chocolade. Maar hoe doen ze dat dan? Nou, ze werken samen met cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust om ervoor te zorgen dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun cacaobonen en dat er geen sprake is van kinderarbeid of slavernij. Ze betalen boeren een premie om ze te stimuleren om op een duurzame manier te werken en hun levensomstandigheden te verbeteren. En door traceerbaarheidssystemen kunnen ze de herkomst van hun ingrediënten tot in detail volgen, zodat jij als consument weet waar jouw chocolade vandaan komt.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over hun smaken! Tony’s Chocolonely biedt verschillende soorten chocolade aan, van melkchocolade tot pure chocolade en witte chocolade. Maar wat dacht je van de tijdelijke smaken, zoals karamel-zeezout en popcorn-discodip? Je kunt wel stellen dat ze niet alleen eerlijke, maar ook verrukkelijke chocolade maken. Dus de volgende keer dat je zin hebt in een stukje chocolade, denk dan aan Tony’s Chocolonely. Je kunt genieten van heerlijke chocolade én bijdragen aan een betere wereld. Dat is toch een win-win? Naast hun heerlijke en eerlijke chocolade, hebben ze ook een unieke en kleurrijke verpakking.

De chocoladerepen zijn opgedeeld in ongelijke blokjes om de ongelijke verdeling in de chocolade-industrie te symboliseren. Bovendien zijn de repen verpakt in kleurrijke wikkel, elk met een eigen unieke boodschap. Zo willen ze niet alleen de smaakpapillen, maar ook de ogen prikkelen en de boodschap overbrengen.

Maar ze gaan nog verder in hun missie om de chocolade-industrie te veranderen. Ze zetten zich actief in om de hele industrie te veranderen, niet alleen hun eigen bedrijf. Ze lobbyen bijvoorbeeld bij de Nederlandse overheid voor wetgeving die bedrijven verplicht om hun toeleveringsketen in kaart te brengen en te zorgen voor eerlijke werkomstandigheden. En ze werken sa- men met andere chocoladeproducenten om zo de hele industrie te veranderen. Je kunt dus letterlijk proeven van een betere wereld. Ze hebben niet voor niets de slogan “Crazy about chocolate, serious about people”.

Bovendien heeft Tony’s ook nog eens een heleboel leuke acties en evenementen om hun boodschap te verspreiden. Zo hebben ze bijvoorbeeld een chocolade-escape room, waarbij je door middel van raadsels en puzzels kunt ontdekken waar de cacaobonen vandaan komen en hoe belangrijk het is om eerlijke chocolade te kopen. Je kunt ook een eigen ontwerp en smaak creëren op de website.

Tony’s Chocolonely is niet alleen een chocolademerk, maar een beweging die de wereld wil veranderen. Door het kopen van hun chocolade draag je bij aan een betere wereld én kun je genieten van de heerlijkste smaken. Dus waar wacht je nog op? Proef de revolutie en geniet van een stukje eerlijke chocolade!