Nieuwe speeltuin geopend in Junglepark de Orchideeën Hoeve

Geschreven door Redactie
Nieuwe speeltuin geopend in Junglepark de Orchideeën Hoeve

Op 14 juli 2023 werd in Junglepark de Orchideeën Hoeve de zomervakantie feestelijk ingeluid met de onthulling van ‘Aarts Speeljungle’. Onder luid gejuich van 100 kinderen van basisschool De Zeeraket uit Almere werd de gloednieuwe speeltuin officieel geopend door mede-eigenaar Thomas Maarssen. Uiteraard ontbrak mascotte Aart Stokstaart, waarnaar de speeltuin is vernoemd, bij de opening niet. Samen met de kinderen testte hij de speeljungle enthousiast uit en werden er na afloop van de opening 50 vogelhuisjes in elkaar getimmerd voor een speciaal biodiversiteitproject.  


Ontbrekend puzzelstuk restaurant 

Aarts Speeljungle is toegevoegd aan het onlangs verbouwde Junglerestaurant. Na de heropening van dit restaurant ontdekten de eigenaren van de Orchideeën Hoeve al snel dat er voor de jongste bezoekers nog iets ontbrak. “De allerkleinsten houd je niet zo lang aan tafel”, zegt Thomas Maarssen lachend. “Nu kunnen de (groot)ouders lekker blijven zitten aan de tafeltjes en iets bestellen van onze tropische menukaart, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeljungle. Kinderen blij, ouders blij”,
aldus Thomas.  


Gratis toegankelijk 

Onze winkel, het Junglerestaurant en Aarts Speeljungle bevinden zich voor de toegangspoort van het park en zijn daarmee gratis toegankelijk. “Dus ook als je alleen komt shoppen of een bezoek brengt aan ons restaurant kun je komen spelen”, licht Thomas toe. Aarts Speeljungle is opgedeeld in twee zones voor verschillende leeftijden. Onderin het tropische hutje zijn er voor de kleinste kinderen zachte speelelementen en voor de oudere kinderen biedt de speeljungle volop klim-, klauter- en glijmogelijkheden. “Voor het ontwerp en de aanleg hebben wij samengewerkt met de gerenommeerde partij Sidijk; zo kunnen alle kinderen veilig spelen en ouders onbezorgd genieten”.