Het spel van honkbal, hoe gaat dat?

Geschreven door Redactie
Het spel van honkbal, hoe gaat dat?

Iedereen kent het wel maar hoe gaat het spel nou eigenlijk?

Een honkbalteam bestaat uit negen spelers en staan als team in het veld samen met de tegenstanders. Het ene team slaat en het andere team staat in het veld. De pitcher heeft de bal in de handen en gooit de bal zo hard mogelijk naar de catcher. Het doel van de catcher die achter de slagman zit is om de bal van de pitcher te vangen en terug te gooien naar de pitcher. De slagman probeert de bal van de pitcher te raken. Mocht dat drie keer niet lukken dan is hij/zij uit. Bij drie man uit wisselen de teams dus dan gaat het team wat in hert veld stond slaan en het team wat sloeg gaat in het veld staan.

Mocht de slagman de bal wel raken dan moet hij zo snel als hij kan naar het eerste honk rennen. Het doel van de veldspelers is om de bal te vangen en de renner te tikken of de bal te vangen en hun voet op het honk te zetten. Dat heet brandden. De rennen wil voordat dat gebeurt op het honk staan wat betekend dat hij veilig is. En zo moet hij dat doen met het tweede en derde honk. Vervolgens moet hij naar de thuisplaat rennen wat dezelfde positie is als waar hij begon. Zodra dat is gelukt heeft het team een punt te pakken.


Onze Ambassadeurs