Zelfgemaakte vanillepudding

Geschreven door Redactie
Zelfgemaakte vanillepudding

Vanillepudding zelf maken is makkelijk en heerlijk

Het begint langzamerhand weer kouder te worden en de dagen korter. De meeste mensen trekking zich lekker warm en gezellig naar binnen. Dit zijn goede momenten om vervolgens van heerlijk eten te gaan genieten. En als afsluiter van een heerlijk diner hoort natuurlijk ook een heerlijk toetje. Probeer dit recept voor een heerlijk ouderwetse vanillepudding.

Ingrediënten:

  • 3 kopjes volle melk;
  • 3 eetlepels Maizena;
  • Snufje zout;
  • Drie kwart kopje suiker;
  • 3 eidooiers;
  • 1 eetlepel boter;
  • 1 theelepel puur vanille-extract.

Bereidingsweize:

Klop in een kleine kom een kwart kopje melk samen met de Maizena, ze het vervolgens even opzij. Klop in een middelgrote pan de resterende melk, het zout en de suiker door elkaar. Laat het mengsel op middelhoog vuur opwarmen tot het stoomt maar pas op dat je het niet laat koken.

Terwijl de melk opwarmt, klop je de eidooiers in een aparte kleine kom. Zodra de melk aan het stomen is, stoom je langzaam een half kopje van het hete melkmengsel in de eidooiers, terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg langzaam het eidooiermengsel toe aan de pan, gevolgd door het Maizena mengsel. Blijf dit op middelhoog vuur koken, en blijf weer voortdurend roeren, tot het mengsel begint te sudderen en ingedikt is.

Haal het van het vuur en klop de boter en vanille erdoor. Giet in individuele serveerschalen. Bedek elke schaal met een laag folie die de bovenkant van de pudding raakt om te voorkomen dat er een vel ontstaat. Je kunt deze heerlijke pudding warm serveren of je laat het enkele uren afkoelen voordat je het serveert.