Sint Pannekoek, van Jan Jans en de kinderen

Geschreven door Redactie
Sint Pannekoek, van Jan Jans en de kinderen

Striptekenaar Jan Kruis gebruikte de term ‘Sint Pannekoek’ in de strip Jan, Jans en de kinderen.

Mocht je nog geen dinerplannen hebben voor maandag 29 november: op deze dag is het Sint Pannekoek! Haal je pannenkoekenmix uit de kast en ga lekker pannenkoeken bakken!

Striptekenaar Jan Kruis gebruikte de term ‘Sint Pannekoek’ in de strip Jan, Jans en de kinderen. In de strip aten ze allemaal pannenkoeken. Na het verschijnen van de strip, kreeg Sint Pannekoek daadwerkelijk een vervolg. Eerst onder studenten maar ook later door gezinnen wordt Sint Pannekoek steeds vaker een term.

Ook op sociale media wordt Sint Pannekoek steeds meer een ding. In 2015 werd op Twitter de hashtag "#sintpannekoek" volgens Kruis ongeveer 250 duizend maal genoemd. Mocht je dus geen eetplannen hebben voor maandag 29 november, ga dan pannenkoeken eten!