De meest populaire Adobe programma's

Geschreven door Redactie

Iedereen heeft ze ooit wel moeten gebruiken, Adobe programma's.

Veel mensen kennen deze naam al, maar wat nou als je net wilt beginnen en niet weet waar jouw interesse ligt. Hierin wordt uitgelegd welke programma's het populairst zijn en  er word in het kort uitgelegd wat je ermee kan doen.

De meest gebruikte Adobe-software is Photoshop. Het is de meest bekende software om foto's professioneel te manipuleren. Kunstenaars gebruiken het om schetsen te tekenen en zelfs om digitaal te schilderen. Maar het programma word het meest gebruikt voor het bewerken van foto's.

Dan is er nog Adobe Illustrator. Het lijkt op het eerste gezicht misschien erg op Photoshop, omdat het wordt gebruikt om afbeeldingen te ontwerpen. Maar het belangrijkste verschil is hoe ze het kunstwerk opslaan. Illustrator werkt met vectorkunst, wat betekent dat de kunst wordt opgeslagen als vergelijkingen. Illustrator is geweldig voor het maken van pictogrammen, logo's, posters en afbeeldingen.

Over effecten gesproken, dan hebben Adobe After Effects. Dit is een krachtige software voor het maken van allerlei visuele effecten. Het is eigenlijk Adobe Photoshop maar dan voor video's. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van animaties en motion graphics. Dus waarom niet gewoon Premiere Pro gebruiken? In After Effects kun je maar met één video tegelijk werken. Omdat de software niet is ontworpen voor het bewerken van de laatste reeks van de video. Je moet het dus exporteren naar Premiere Pro om het eindproduct te maken.

Als laatste is er Adobe Premiere Pro. Dit is een videobewerkingssoftware waar je van alles mee kan doen. Van YouTube-video's tot blockbusterfilms. Je kan een groot aantal clips knippen, bewerken en bijsnijden en ze vervolgens gelijkmatig rangschikken op een tijdlijn waar je verschillende effecten aan je video kan toevoegen. Je kan ook tekst, overgangen, audio-effecten en nog veel meer andere handige dingen toevoegen.

Nu je de basis programma's kent weet je misschien wat je wilt en welke programma jij moet aanschaffen. Maar je zal versteld staan hoeveel andere programma's er nog zijn. Laat je daarom altijd even goed informeren door je studie of werk.
Onze Ambassadeurs