Zo kan je kerstkoekjes maken

Geschreven door Redactie
Zo kan je kerstkoekjes maken

Vooral de kinderen vinden dit ieder jaar erg leuk!

Zeef de bloem boven een kom en meng de kristalsuiker In de vanillesuiker en door. Snijd de boter in blokjes en leg ze In de kom. Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel. Splits het ei vervolgens door tweeën en voeg de dooier toe aan het bloemmengsel kneedt de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg. Daarna maak je een deegbal en leg je deze verpakt in plasticfolie ongeveer 30 minuten In de koelkast.

Verwarm de over voor 175 graden. Maak jouw aanrecht vervolgens klaar voor gebruik. Bestuif je werkvlak met bloem. Rol vervolgens het deeg uit met een vormpje kerst figuurtjes uit het deeg. Bak vervolgens de koekjes In de oven ongeveer 15 à 20 minuten.

Eet smakelijk!