Een heerlijke sneeuwpop taart

Geschreven door Redactie
Een heerlijke sneeuwpop taart

Dé perfecte taart om de feestdagen mee te vieren.

Het toetje is voor de meeste mensen het hoogtepunt van de avond. En hoe leuk is het als je het toetje dan ook nog eens zelf hebt gemaakt? Met deze sneeuwpoptaart heb je niet alleen een heerlijk dessert, maar hij ziet er ook nog eens heel feestelijk uit. Wat heb je nodig?

Voor de taart

 • 150 gram kristalsuiker;
 • 2 zakjes vanillesuiker;
 • 110 gram bloem;
 • 5 grote eieren.

Boter crème

 • 1 zakje Dr. Oetker boter crème mix;
 • 200 gram roomboter;
 • 250 milliliter melk.

Versiering

 • 1 chocoladezoen;
 • 1 eierkoek;
 • 1 kleine wortel;
 • Chocolade M&M’s;
 • Decoratiestiften van Dr. Oetker;
 • 2 zakjes Dr. Oetker glazuur choco;
 • 2 lange saté prikkers.

Bereiding

Klop de eieren met kristalsuiker en 2 zakjes vanillesuiker. Mix dit 10 minuten op de hoogste stand tot het een luchtig geheel wordt. Zeef er de bloem doorheen en vouw de bloem met beleid zachtjes door het beslag. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak deze in het midden van de oven op 175 graden voor 35 minuten. Laat de taart afkoelen op het rooster.

Nu je toch moet wachten op de taart, kan je beginnen aan de boter crème. Klop de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk en de botercrème mix toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot luchtige botercrème. Laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Tip van flip: verdeel de boter crème in tweeën, en voeg aan een helft een smaak toe naar keuze. Gebruik dit als vulling.

Snijd de taart horizontaal in 3 gelijke delen met een taartzaag of een groot broodmes. Bestrijk de eerste laag met boter crème Herhaal dit bij de tweede laag en leg de bovenkant erop. Bestrijk vervolgens de hele taart met botercrème rondom en bovenop zodat de taart volledig bedekt is. Je mag geen taart meer zien.

Bereid het chocoglazuur (2 zakjes) volgens de verpakking en snij d een puntje uit het zakje met opgewarmde chocoglazuur. Leg 2 cocktailprikkers op een blad en druppel hier het chocoglazuur op zodat je twee armen krijgt met 1 vertakking. Tip van flip: vind je het lastig om armen te maken met chocoglazuur? Steek dan twee lange nekken in de taart.

Prik met behulp van een satéprikker de chocolade zoen op de eierkoek. Bestrijk het hoedje, met behulp van een mes, met de resterende botercrème. Plaats het hoedje boven op de taart, net niet in het midden.

Steek de chocoladearmen aan de zijkanten van de taart. Druk de wortel als neus in de taart. Teken oogjes erop met behulp van de decoratiestiften. Druk de M&M’s onder de oranje neus om een mondje te maken.

Maak je de taart voor de volgende dag? Maak het gezichtje er dan vlak voor het serveren op, anders kan de chocola van de M&M’s en de ogen gaan druipen. Dat zou zonde zijn!

Eet smakelijk!