Hoe krijg je meer vertrouwen van anderen?

Geschreven door Redactie
Hoe krijg je meer vertrouwen van anderen?

Je kunt iemand vertrouwen vanwege zijn vaardigheden en/of zijn goedhartigheid.

Waaruit bestaat vertrouwen eigenlijk? Wanneer voelen we het wel en wanneer niet? Hier een paar tips!

Hou geheimen voor je. Mensen die laten zien dat ze een geheim kunnen houden, worden niet zo gek als betrouwbaar gezien. Geheimhouding blijkt overigens nogal uniek. Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de mensen geheime informatie deelde met een derde partij. Als iemand je met bepaalde informatie, hou het dan ook tussen jullie.

Wees eerlijk. Mensen die eerlijk zijn over wat ze wel en niet weten vinden mensen in de meeste eerlijker overkomen. Ze lijken meer zelfkennis te hebben en durven toe te geven waar hun grenzen liggen. Dus probeer niet te doen alsof, uiteindelijk komt alles altijd naar boven, ook als je dus liegt.

Vertrouw vaker op anderen. Het is niet raar dat mensen die achterdochtig zijn de ander stimuleren om hetzelfde te doen. Als jij vertrouwen schenkt en mensen een kans geeft, dan krijg je daar in de meeste gevallen hetzelfde voor terug. De meesten zullen jouw goedhartigheid niet willen misbruiken. Zo creëer je ook alleen een betere band met diegene!


Onze Ambassadeurs