Omgaan met advies doe je zo

Omgaan met advies doe je zo

Als je te maken hebt met een lastige situatie, kan het moeilijk zijn om advies aan te nemen.

Soms kan een perspectief van buitenaf echter helpen om dingen anders te zien, waardoor het makkelijker wordt om te beslissen wat je volgende stap is. Neem de tijd om goed over dat advies na te denken voordat je een beslissing neemt.

Sta open voor hulp. Als je moeite hebt om hulp te krijgen bij een moeilijke beslissing of je hebt de neiging om andermans advies snel van de hand te wijzen, neem dan de tijd om na te denken over waarom dat zou kunnen zijn. Wees eerlijk tegen jezelf over wat je in de weg staat, dat kan je goed verder helpen en dingen alleen maar verbeteren.

Gebruik het advies. Advies van de juiste persoon kan je helpen oplossingen te bedenken waar je zelf misschien niet aan had gedacht. Bovendien kunnen ze een perspectief geven dat je helpt om op een andere manier over het probleem na te denken.

Durf te vragen Iemand die je advies geeft kan dingen zeggen die jij zelf niet snapt. Wees dus niet bang om te vragen wat diegene daar precies mee bedoeld. Het is beter om het zeker te weten dan dat je met een verward gevoel weer verder gaat. Ook is het heel normaal om zelf te vragen naar advies of om te vragen wat iemand ervan vindt. Feedback is vaak goed te gebruiken om te verbeteren. 

Kijk dus altijd positief naar feedback of advies. Mensen bedoelen het vaak positief en willen je alleen maar helpen het beter te doen.


Onze Ambassadeurs