Porsche's nieuwe hybride Le Mans auto breekt door testfase

Geschreven door Redactie
Porsche's nieuwe hybride Le Mans auto breekt door testfase

Hij gaat pas in 2023 racen, maar Porsche is al vroeg begonnen.

Als er nog twijfels waren of Porsche zijn terugkeer naar de prototype-racerij serieus nam, dan zijn die nu verdwenen.

De nieuwe auto van het bedrijf zal pas volgend jaar rond deze tijd serieus gaan racen; het is zelfs nog zo vroeg in de ontwikkeling van de auto dat hij nog geen officiële naam heeft. Maar dat heeft de autofabrikant er niet van weerhouden om, samen met Penske Racing, te beginnen met het testprogramma van de nieuwe auto voor deelname aan twee kampioenschapsraces in 2023, te beginnen met de 24-uursrace van volgend jaar op Daytona in Florida.

"De roll-out van de LMDh-raceauto was ook het eerste circuituitstapje voor Porsche Penske Motorsport", zegt Urs Kuratle, projectmanager voor het LMDh-programma van Porsche. "Het team heeft vanaf het begin goed samengewerkt. Dit getuigt van een hoge mate van professionalisme op alle gebieden. De operationele eisen voor de veilige werking van een hybride voertuig zijn immers zeer hoog. In de volgende uitstappen zullen we ons concentreren op het uitdiepen van de vereiste processen en procedures. Tijdens deze eerste testdagen in Weissach heeft de V8-biturbo in alle opzichten indruk op ons gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we precies de juiste eenheid hebben gekozen."
Onze Ambassadeurs