Haarlem ondersteunt VvE’s Schalkwijk in energie besparen en opwekken

Haarlem ondersteunt VvE’s Schalkwijk in energie besparen en opwekken

Steeds meer Vereniging van Eigenaren (VvE’s) in Schalkwijk nemen stappen onder andere door de ontwikkelingen van het warmtenet om hun gebouw te verduurzamen en klaar te maken voor een toekomst zonder aardgas.

Ook willen VvE’s op hun (grote) dak zonne-energie kunnen opwekken. De gemeente ondersteunt VvE’s in het verduurzamen samen met haar partners.

Voor VvE’s in Schalkwijk organiseerde de gemeente Haarlem samen met Kennemer Energie, het VvE Duurzaamheidsloket en JVL Administraties VvE Beheer een bijeenkomst. Er waren zo’n zestig deelnemers aanwezig. De VvE-bestuurders en beheerders hadden veel interesse in verduurzamen. Tijdens de bijeenkomst was er aandacht voor subsidiemogelijkheden en regelgeving. Er werden ervaringen uitgewisseld van VvE’s die al een (collectief) zonnedak hebben. De bijeenkomst zorgde voor inspiratie, kennisuitwisseling en samenwerking.

De gemeente helpt VvE’s in Schalkwijk met een quickscan voor zonnestroomdak. Als je interesse hebt, kun je mailen naar Kennemer Energie: info@kennemerenergie.nl.

Wil je in je appartement meer comfort, besparen op energiekosten én tegelijkertijd groot onderhoud doen? Er zijn nu verschillende subsidies en regelingen die zorgen dat VvE’s met verduurzaming aan de slag kunnen gaan. Op https://vveduurzaamheidsloket.nl/vves-in-haarlem/ kan je je aanmelden voor een gratis intake. Dit aanbod geldt voor alle VvE’s in Haarlem.