De Orchideeën Hoeve breekt bezoekersrecord uit 2019

Geschreven door Redactie
De Orchideeën Hoeve breekt bezoekersrecord uit 2019

Na een moeizame start, door beperkende overheidsmaatregelen en een tijdelijke sluiting, is 2022 voor de Orchideeën Hoeve een gedenkwaardig jaar geworden.

Voor het eerst sinds het bestaan van het bloemrijke indoorpark is de magische grens van 300.000 bezoekers gepasseerd en hiermee heeft de Orchideeën Hoeve een nieuw bezoekersrecord te pakken. 

Met maar liefst 326.497 bezoekers was de Orchideeën Hoeve in 2022 onverminderd populair. Volgens het park blijft de populariteit doorgroeien door de vele ontwikkelingen en vernieuwingen van de afgelopen jaren. “Na een complete metamorfose van de winkel en de entree van het park, hebben wij het afgelopen jaar ons restaurant volledig verbouwd. Bezoekers blijven hierdoor de hele dag in tropische sferen en verlaten het gethematiseerde park nu pas bij vertrek en daarnaast hebben wij onder andere een toekan naar de polder gehaald”, vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen.


Bezoekers uit het hele land weten de Orchideeën Hoeve steeds meer te vinden. Vooral rond en in de vakantieperiodes groeien de bezoekersaantallen met sprongen en weet het junglepark succes te boeken met eigen georganiseerde evenementen. Op de agenda stonden onder andere de Caribische Weken, het Magic Jungle Festival en het decemberevenement ‘WinterDroom. “Na twee jaar konden we eindelijk weer groots uitpakken in december en was het met duizenden lichtjes, livemuziek, een kerstmarkt en veertien avondopeningen de meest sprookjesachtige decembermaand ooit”, licht Thomas toe.  

Daarnaast ontving de Orchideeën Hoeve in 2022 een koninklijke onderscheiding ter ere van het 100-jarige bestaan van het familiebedrijf. Met al deze hoogtepunten zal 2022 moeilijk te overtreffen zijn, maar toch verwacht familie Maarssen dat 2023 een bijzonder jaar gaat worden. “Op de agenda staan dit jaar geen grote verbouwingen, maar bezoekers kunnen wel rekenen op een aantal nieuwe elementen in ons tropische park”, vertelt Thomas Maarssen. 


Onze Ambassadeurs