Snelle Champignonroomsoep

Geschreven door Redactie
Snelle Champignonroomsoep

Niets is zo geruststellend als een kom stevige soep op een kille dag, vooral als het binnen 30 minuten of minder klaar is.

Wat heb je nodig? 2 eetlepels boter, 500 gram gesneden verse champignons, 1/4 kop gesnipperde ui, 6 eetlepels bloem, 1/2 theelepel zout,  1/8 theelepel peper, 2 blikken kippenbouillon, 1 kopje room.

Verhit boter in een grote pan op middelhoog vuur; bak champignons en ui tot ze zacht zijn. Meng bloem, zout, peper en 1 blik bouillon tot een gladde massa; roer door het paddenstoelenmengsel. Roer het resterende blikje bouillon erdoor. Aan de kook brengen; kook en roer tot het ingedikt is, ongeveer 2 minuten. Verminder hitte; room erdoor roeren. Laat sudderen tot de smaken zijn gemengd, ongeveer 15 minuten, af en toe roeren. Voila!