Vandaag is het 1 april

Geschreven door Redactie
Vandaag is het 1 april

1 april is al lang een dag waarop praktische grappen en trucs worden gespeeld op het onbewuste.

Het is een tijd waarin kinderen hun ouders overtuigen dat ze een bot hebben gebroken. Ouders bemoeien zich ook met de planning. De grappen van de klassieke April Fools zijn onder meer met karamel bedekte uien of nep-doggy doo-doo op ongemakkelijke plaatsen. Bedrijven lanceren onpraktische of ongelooflijke producten voor de lol van de dag en kranten drukken ongelooflijke koppen die lezers overrompelen.

Natuurlijk is de truc voor een goede 1 aprilgrap planning. En je moet ook de eerste zijn om het voor elkaar te krijgen. Het heeft geen zin om je grap na te jagen als iemand anders je voor is. Zodra de dwaasheid is geactiveerd, zullen alle anderen alert zijn en zal het verrassingselement verloren gaan.

Sommige praktische grappenmakers doen er alles aan om hun list uit te voeren. Hoe meer mensen erbij betrokken zijn, hoe groter de kans om ontdekt te worden voordat het grote plan kan worden uitgevoerd.

Wat kan je doen vandaag?

- Bereid je beste grappen en praktische grappen voor.
- Deel verhalen over je grootste aprilgrappen.
- Wees veilig bij het uithalen van je grappen en zorg ervoor dat je goed kunt lachen.
- Deel je ervaringen terwijl je voor de gek gehouden wordt en lach terwijl je herinneringen ophaalt.

Gebruik #AprilFoolsDay om op sociale media te posten.