18 april is het Animal Crackers dag

Geschreven door Redactie
18 april is het Animal Crackers dag

Animal Crackers dag op 18 april viert elk jaar een favoriet uit de kindertijd.

Een doos met deze zoete crackers in de vorm van een dier zorgde niet alleen voor een heerlijke snack, maar ze boden ook een beetje entertainment!

De viering brengt ons terug naar onze jeugdherinneringen en de vele dozen Animal Crackers die we met onze vrienden deelden over meerdere delen van de wereld. Animal Crackers verwijzen naar een soort klein koekje gebakken in de vorm van circus- of dierentuindieren, zoals een leeuw, tijger, beer of olifant. De meest voorkomende variëteit is licht gekleurd en licht zoet. Makers bieden echter ook chocolade- en gevroren- variaties aan. Hoewel crackers voor dieren gemaakt zijn met gelaagd deeg, net als crackers, zijn ze zo zoet als koekjes.