Tips om te onthouden om water te drinken

Geschreven door Redactie
Tips om te onthouden om water te drinken

Hier lees je creatieve manieren en tips om de hele dag door gehydrateerd te blijven en om te onthouden dat je de hele dag door voldoende water moet drinken.

1. Uuralarmen

Zet alarmen op je telefoon die je aanmoedigen om meer water te drinken. Het kan zo simpel zijn als je wekker een naam geven "Hé, drink wat water!".

2. Drinken uit een doorzichtige fles

Dit kan je helpen visualiseren hoeveel water je al hebt gedronken en hoeveel je nog moet drinken!

3. Plan de avond ervoor

Begin je dag door veel water te drinken nadat je wakker bent geworden, door dit de avond ervoor te plannen. Vul voordat je naar bed gaat een grote waterfles en zet deze naast je nachtkastje of in de badkamer, zodat je 's ochtends als eerste kunt hydrateren.

4. Gebruik een app

Er zijn enkele apps zoals de watertracker-app of gallon a day-app waarmee je jouw waterinname kunt meten. Als je zoals de meesten van ons dagelijks op je telefoon zit, kan dit een geweldige manier zijn om te gebruiken en om meldingen te pushen.

5. Zorg voor back-ups

Vul meerdere waterflessen en bewaar ze koud in de koelkast. Op die manier is het drinken van water zo handig als je klaar bent om te vertrekken of gewoon thuis rondhangt.

6. Maak tijdmarkeringen

Stel doelen, zodat je op een bepaald moment van de dag je beoogde waterinname hebt verbruikt. Door doelen voor tijd te stellen, kun je op schema blijven met hoeveel je al hebt gedronken en hoeveel je nog te gaan hebt.