Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens…

Geschreven door Redactie
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens…

Terwijl ik mijn column schrijf voor de augustus editie, verheug ik mij ontzettend op onze zomervakantie. Wij vertrekken namelijk vannacht naar Spanje! Wat een tijd ook ’s nachts. Met de auto, volgeladen met koffers en andere benodigdheden, een paar kinderen op de achterbank en 1800 kilometer voor de boeg. Wel met een overnachting. Gewoon lekker de tijd nemen. Ach, het zal wel loslopen, de tijd zal het leren.  

Echt tijd om mijn column af te maken had ik niet. Dus dat deed ik maar op ons vakantieadres. Want nu je inmiddels door deze augustus editie van Ons Almere bladert, zijn wij met koffers vol verhalen en herinneringen alweer terug in Nederland. Yep, zo snel kan het gaan. Wellicht hebben jullie al ook al vakantie gehad. Of heb je nog mooie plannen in het vooruitzicht? Toch is het al(tijd) fijn om weer thuis te zijn... Want het dagelijks leven gaat ondertussen alweer van start. Zowel op je werk als thuis. En zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens... toch?

Tijd moet je maken!

Op tijd naar bed, op tijd opstaan, op tijd vertrekken, afspraken hier en afspraken daar. We leven met de tijd. Maar nu ook bij de tijd. Want ik heb een eigentijdse DIY voor je. Een hippe klok maak je namelijk gemakkelijk zelf. Je kunt hem dus helemaal naar wens personaliseren. Maak een klok van hout, met een (keramiek)bord of zelfs van een oud boek. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil!

Wat je nodig hebt:

  • Een ronde (brood)plank;
  • Een stuk leren band (of een riem!);
  • Gatentang zodat je gaten in het leer kunt maken;
  • Een uurwerk;
  • Boor;
  • Potlood en liniaal;
  • Twee (koperkleurige) schroeven;
  • Schaar.

Natuurlijk heb je ook gerei nodig om de klok te personaliseren en op te hangen. Zo kun je al heel veel met bijvoorbeeld een likje verf, stof of andere materialen. Afhankelijk van de gekozen basis, heb je bijvoorbeeld voor keramiek ook een speciaal boordje nodig. Houd daar rekening mee bij het verzamelen van je materialen. Bedenk ook hoe je de klok wilt ophangen. Zo kun je met een haakje werken of gebruik een oude riem... Laat je creativiteit de vrije loop en doe-het-lekker-zelf. En het leuke is, het kost niet een zoveel tijd om je eigen klok te maken. Binnen een handomdraai lukt het jou ook.

Meet het midden van de plank zodat je daar het gat kunt boren voor de wijzers van de klok. Bevestig het mechanisme van de klok achter de plank en de wijzers voorop en je bent al bijna klaar! Meet even af hoe lang je de leren band wilt hebben en knip eventueel op maat. Maak dan met de gatentang aan beide uiteinden een gaatje waardoor je de (koperen) schroef steekt die je vervolgens in de zijkant van de plank draait. Voorboren is in dit geval wel verstandig, zo weet je zeker dat je netjes recht de schroef erin draait en hij niet scheef draait en eventueel door je voorkant eruit steekt. Dat zou zonde zijn!


Onze Ambassadeurs