Ga niet direct na je vakantie weer aan het werk.

Geschreven door Redactie

Iedereen heeft even tijd nodig om weer in het ritme te komen. Als het kan, neem dan een dag of twee om te ontspannen voordat je weer naar kantoor gaat. Geef je lichaam en geest de tijd om zich aan te passen.


Vergemakkelijk de weg terug naar je werk.

Neem de dag voordat je weer aan het werk gaat of de ochtend voordat je weer aan het werk gaat, de tijd om je dag te plannen. Maak een to-do list met alles wat je moet doen. Begin met taken die je niet afmaakte voordat je op vakantie ging. Beginnen met kleine taken kan je zelfvertrouwen vergroten.

Neem een klein stukje van je vakantiehuis mee.

Souvenirs zijn een geweldig aandenken die je eraan kunnen herinneren om te genieten van het leven. Je kan dat vervolgens omzetten in energie om je dag door te komen.

Communiceer met anderen, zelfs als je dat niet wilt.

Je hoeft je niet in te houden uit angst dat het lijkt alsof je opschept.Als je bang bent dat mensen dat zullen denken, stel ze dan vragen over hun vakantie of een eerdere vakantie waar ze herinneringen aan ophalen. Gesprekken zoals deze helpen je om een band met je collega’s op te bouwen die je zal helpen om weer aan het werk te gaan.

Ga met nieuwe energie aan het werk.

Misschien was je gefrustreerd voordat je op vakantie ging. Na er een tijdje van weg te zijn geweest, kun je er anders naar kijken en een nieuw perspectief bieden. Soms heb je gewoon even tijd nodig om op gang te komen.

Neem overdag pauzes.

Zonder pauzes volledig aan het werk gaan is een recept voor een burn-out. Laat schuld je niet dwingen te geloven dat je jezelf de grond in moet werken omdat je weg was. Wees lief voor jezelf en onthoud dat je je vakantie hebt verdiend en de tijd die nodig is om ervan te herstellen. Neem om de drie uur een pauze van ongeveer vijf of tien minuten om te ontspannen.

Onze Ambassadeurs