100 jaar Rotary, verbinden kan alleen samen

Geschreven door Redactie
100 jaar Rotary, verbinden kan alleen samen

Dit jaar verbinden de 500 Rotaryclubs van Nederland zich met elkaar middels een fiets estafette van 5000 kilometer in het kader van 100 jaar Rotary Nederland.

De bakfiets waarmee de estafette gereden wordt komt vanuit Zeewolde op zaterdag 22 april tussen 12.30 en 14.00 uur aan op het Stadhuisplein. Gerda Breeuwsma en Aad Otto, beiden districtsgouverneurs van de Rotary verwelkomen de fietsers met een muzikale omlijsting van de The Q-Buskers en het Bataviakoor. Rotaryclub Lelystad en Rotaryclub Lelystad Batavia nemen vervolgens het stokje over. Samen met het Roparunteam Flevoland lopen en fietsen zij naar Dronten om de bakfiets over te dragen naar de Rotary club aldaar.  

De estafette is een gezamenlijk project van de Rotaryclubs en Roparunteam Flevoland. Een gezamenlijke estafette voor de gezamenlijke goede doelen. De Rotaryclubs van Lelystad rijden voor Inloophuis Passie waar mensen terecht kunnen met kanker op hun levenspad. De Roparun heeft als motto "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Als Roparunteam halen ze geld op voor bijvoorbeeld de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

Wilt u zich met ons verbinden en deze goede doelen steunen? Dan kan dat door een bedrag per afgelegde kilometer te sponsoren. Het minimum is 5 km. En het maximum is 21 km. Sponsoring kan met 1,00 euro per kilometer (met een minimum van 5 km), maar het bedrag per kilometer kan natuurlijk ook hoger zijn. Voor meer informatie ga naar www.rotaryclublelystad.nl/rotary-estafette . Zo dragen we samen bij aan kwaliteit van leven van kankerpatiënten.