Kom meer te weten over deze nieuwste fitness trend!

Geschreven door Redactie
Kom meer te weten over deze nieuwste fitness trend!

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om fit en gezond te blijven? Dan is de 12-3-30 Challenge misschien wel iets voor jou! Deze uitdagende, maar haalbare fitnessroutine heeft de aandacht getrokken van veel mensen en is uitgegroeid tot een populaire trend in de wereld van fitness en gezondheid. 

Wat is de 12-3-30 Challenge?

De 12-3-30 Challenge is een fitnessroutine die is ontworpen door de Amerikaanse TikTok-ster Lauren Giraldo. Het concept is eenvoudig: loop op de loopband gedurende 30 minuten, met een helling van 12 en een snelheid van 3 mph oftewel 4.8 kilometer per uur. De uitdaging is om dit elke dag te doen gedurende 30 dagen.

Waarom is de 12-3-30 Challenge zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom de 12-3-30 Challenge zo populair is geworden. Ten eerste is het een eenvoudige en haalbare fitnessroutine. Het is ook een effectieve manier om je cardio- vasculaire gezondheid te verbeteren en calorieën te verbranden. Een andere reden waarom de 12-3-30 Challenge zo populair is geworden, is vanwege de sociale media. TikTok-gebruikers hebben massaal video’s gedeeld waarin ze de uitdaging aangaan en hun voortgang delen. Dit heeft geleid tot een gemeenschap van mensen die elkaar ondersteunen en motiveren om fit en gezond te blijven.

Voordelen van de 12-3-30 Challenge

Naast de voor de hand liggende voordelen van het verbeteren van je cardiovasculaire gezondheid en calorieën verbranden, heeft de 12-3-30 Challenge nog andere voordelen. Het kan helpen om stress te verminderen en je mentale gezondheid te verbeteren, aangezien lichaamsbeweging een bekende manier is om endorfines vrij te maken en stress te verminderen. Het kan ook een geweldige manier zijn om je dag te beginnen en je energieker te voelen gedurende de dag. Door elke ochtend te beginnen met een uitdagende workout, kun je jezelf een mentale boost geven en je dagelijkse productiviteit verbeteren.

Hoe begin je met de 12-3-30 Challenge?

Als je geïnteresseerd bent om de 12-3-30 Challenge te proberen, is het belangrijk om langzaam te beginnen en jezelf niet te overbelasten. Begin met een lagere helling en snelheid en werk geleidelijk aan naar de volledige uitdaging toe. Het is ook belangrijk om goed te hydrateren en voldoende te eten voor en na je workout om je energieniveau op peil te houden. Zorg ervoor dat je goede schoenen draagt en luister naar je lichaam. Als je pijn of ongemak voelt, stop dan meteen en rust uit. Het is ook een goed idee om je voortgang bij te houden, zodat je jezelf kunt motiveren en zien hoe ver je bent gekomen. Dit kan bijvoorbeeld door het bijhouden van een dagboek of het gebruik van een fitness-app.

Als je geïnteresseerd bent in deze uitdaging, begin dan langzaam en luister naar je lichaam. Wie weet, misschien bereik jij wel je eigen persoonlijke record en voel je je fitter dan ooit tevoren!