DUO start landelijke campagne ‘Jouw basis, jouw beurs’

Geschreven door Redactie
DUO start landelijke campagne ‘Jouw basis, jouw beurs’

De basisbeurs komt terug in het hoger onderwijs. Om (aankomende) studenten te stimuleren om de basisbeurs op tijd aan te vragen, start de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) vandaag de landelijke campagne ‘Jouw basis, jouw beurs’.

De basisbeurs wordt vanaf september opnieuw ingevoerd voor studenten in het hbo en aan de universiteit. Ongeveer 435.00 studenten, waaronder zo’n 124.000 eerstejaars, hebben naar verwachting recht op de nieuwe basisbeurs. De beurs wordt niet automatisch toegekend, maar studenten moeten deze zelf aanvragen bij DUO. Dit kan vanaf maandag 19 juni 9.00 uur 's ochtends. Studenten die vóór 1 september een aanvraag doen, krijgen hun eerste betaling al in september.

Landelijke campagne

De online campagne stimuleert studenten om de basisbeurs op tijd aan te vragen. Dat kan in Mijn DUO via de speciale campagnepagina duo.nl/stufi2023. Daar kunnen studenten de basisbeurs direct aanvragen en meer lezen over de voorwaarden. De campagne loopt de hele zomer tot en met september 2023.

Thuiswonende studenten hebben recht op € 110,30 per maand, uitwonende studenten op € 439,20 per maand (inclusief € 164,30 tijdelijke verhoging door de koopkrachtmaatregel). De beurs wordt omgezet in een gift als een student binnen 10 jaar een diploma behaalt.

Ook studenten die al studiefinanciering hebben, of eerder al onderdelen van studiefinanciering hebben aangevraagd, moeten de basisbeurs zelf aanvragen. Zij krijgen van DUO hierover persoonlijk bericht.