Laat je huis ruiken naar herfst!

Geschreven door Redactie
Laat je huis ruiken naar herfst!

Meer dan enig ander seizoen omvat de herfst het gevoel van comfort dat alleen te vinden is in de warmte van een openhaard, saamhorigheid en de geuren. Dus we halen de dekens tevoorschijn, wikkelen ons in truien en houden onze warm drankjes vast tussen de ronddrijvende bladeren terwijl we ons schrap zetten tegen de komende kou.

Herfstgeuren omhullen ons en onze families in de geest van het seizoen en velen zouden beweren dat dit het beste geurenseizoen is. Met dat in gedachten, zijn hier enkele eenvoudige manieren om je huis naar herfst te laten ruiken.

Kaneel geurende dennenappels

Kaneel is misschien wel de basis van elke geur die ons aan de herfst doet denken en een van de gemakkelijkste manieren om je huis te voorzien van de geur van kaneel, is door kaneel geurende dennenappels op te hangen.

Geuren koken

Geuren koken is eenvoudig om te doen en je huis ruikt er heerlijk van. Vul een grote pan voor ongeveer driekwart met water en voeg een mengsel van het volgende toe: kaneelstokjes, sinaasappelschillen, kruidnagel, steranijs, vanille, appels of appelsap, dennennaalden of een paar druppels etherische oliën met dezelfde geur. Controleer af en toe je pan, zodat het water niet volledig verdampt en de items het risico niet oplopen te verbranden.

Brand een herfstkaars

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om een herfstgeur aan je huis toe te voegen. Je krijgt niet alleen de lekkere herfst geuren van de kaars maar je krijgt ook de extra sfeer die wordt geboden door de vonkjes van de vlam.

Iets bakken

Iets bakken om je huis lekker te laten ruiken is misschien niet het meest logische, maar als je het bakken doelbewust timet, kun je een zelfgemaakte traktatie krijgen en een huis dat helemaal geweldig ruikt als je gasten binnenkomen. Klassiek herfst geurend gebakjes zijn bijvoorbeeld Appelkaneel cake, Pompoentaart, Kaneelbroodjes, Wintercake en nog veel meer.

Gebruik herfst geurende schoonmaakproducten

Seizoen geurende schoonmaakproducten brengen je in de herfststemming, zelfs als je dezelfde alledaagse dingen doet die je het hele jaar hebt gedaan, zoals de vloeren dweilen, de banken afvegen en de afwas doen. Het is waar: als afwasmiddel en reinigingsspray naar sinaasappelkruidnagel of appelcider ruiken, wordt het klussen een (bijna) feestelijke ervaring. En daarna genieten jij en je dierbaren zowel van een schoon huis als van een gezellige geur.