Poké Bowl met zalm maken

Geschreven door Redactie
Poké Bowl met zalm maken

Een Poké Bowl is een Hawaïaans gerecht dat diepgeworteld is in de Japanse keuken.

“Poké” betekent “in stukjes gesneden” en de naam verwijst naar de plakjes of blokjes rauwe vis die in een kom worden geserveerd samen met rijst, dressing, groenten en kruiden. Dit recept bevat zalmfilet en verschillende groenten. Maar je kunt natuurlijk ook een Poké Bowl met kip of vegetarische/vegan alternatieven maken en de groenten aanpassen naar keuze.

Ingrediënten:

• 125 gram sushirijst;

• 60 milliliter rijstazijn;

• 150 gram kraakverse zalmfilet;

• Een halve rode peper;

• 1 eetlepel sojasaus;

• 1 eetlepel sesamolie;

• 100 gram wortel;

• 100 gram rodekool

• 150 gram maïs;

• 150 gram edamame bonen;

• Plakjes gember(optioneel);

• Een halve komkommer;

• 1bosui;

• 1 theelepel zwart sesamzaad;

• 1 theelepel witte sesamzaad.

Bereiding:

Als eerst kook je de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpak- king. Daarna roer je 20 milliliter rijstazijn door de rijst wanneer deze nog warm is. Laat de rijst vervolgens een uur afkoelen op een platte schaal.

Ondertussen snijd je de zalm in blokjes in gelijke stukken en snijd je het vruchtvlees van de halve rode peper fijn. Daarna meng je de blokjes zalm met de fijn gesneden rode peper, sojasaus en zet je deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Met een dunschiller schaaf je de rode kool en wortel in langen linten. En besprenkel je de groente linten met de rest van de rijstazijn. De bosui snijd je in schuine ringetjes en de komkommer en gember in dunne plakjes. Open het blikje maïs en edamame bonen en laat deze uitlekken.

Verdeel tot slot de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, rode kool, maïs, edamame bonen, gember en bosui erover. Bestrooi de zalm met het sesamzaad. Wil je er een saus overheen? Probeer dan de Saitaku Japanese mayo van de Albert Heijn! De smaak van Japanse mayonaise combineert perfect met de Poké Bowl. Eetsmakelijk!