Vuurvaste afvalbakken in Molenplaspark geplaatst

Geschreven door Redactie
Vuurvaste afvalbakken in Molenplaspark geplaatst

Bij een veelbelovend winterzonnetje werden op dinsdag 8 februari jl twee vuurvaste afvalbakken in het Molenplaspark geplaatst. De bakken zijn voor heet barbecue-afval, dat niet in de kunststoffen containers kan worden gedumpt.

Roy Eikelenboom diende het plan in voor Schalkwijk aan Zet 2020. ‘Ik vind het ’s zomers in het park altijd leuk om mensen te zien genieten van hun zelf meegebrachte barbecue. Maar het afval dat achterblijft is echt heel vervelend. Voor honden, spelende kinderen en iedereen die gebruik maakt van het park. Met deze bakken hoop ik het makkelijker te maken voor mensen om hun afval veilig op te ruimen.’

Binnenkort wordt in de buurt van de bakken ook nog een voor iedereen te gebruiken vaste barbecue geplaatst. Ook dat scheelt weer afval van wegwerpbarbecues, die maar een keer te gebruiken zijn. Namens Schalkwijk: bedankt, Roy! Laat de zomer nu maar komen.

Onze Ambassadeurs